Aktivnosti saveza

ODRŽANA REDOVNA - IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC

Dana 01.04.2022. godine u sali Općinskog vijeća, općine Konjic, održana je redovna izvještajna - godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Mensur Duraković, koji je pozdravio prisutne.delegate i goste.i zaželio im dobrodošlicu

Nakon pozdravnih - uvodnih riječi predsjednik skupštine je predložio dnevni red, koji je jednoglasno prihvaćen

  1. Izbor radnog predsjedništva Skupštine;
  2. Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic za 2021 god, sa Finansijskim izvještajem
  3. Plan rada Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic za 2022 godinu, sa Finansijskim planom
  4. Tekuća pitanja

U prvoj tačci dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo, koje je rukovodilo radom Skupštine u sastavu: Duraković Mensur, Duranović Avdo i Hondo Sedin

U drugoj i trećoj tačci dnevnog reda predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović podnio je Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic sa Izvještajem o finansijskom poslovanju za 2021 godinu i Plan rada Saveza za 2022 godinu.

Read more...

SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA PČELARA U HNK/Ž

Dana 29.03.2022 godine s početkom u 15,00 sati, u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,, održana je redovna izvještajna Skupština Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž.

Predsjednik Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž gospodin Boras Kvesić otvorio je sjednicu Skupštine i predložio sastav radnih tijela potrebnih za rad Skupštine.

Read more...

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine FBiH“ broj 49/06 i 51/09), člana 38. Statuta Općine Konjic („Službeni glasnik Općine Konjic“ broj 4/11, 6/11, 3/20), na osnovu člana 21. Odluke o izvršavanju budžeta Općine Konjic za 2022. godinu (Službeni glasnik Općine Konjic broj 13/21) i Pravilnika o utrošku sredstava u Budžeta Općine Konjic za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i otkupu viška proizvoda, Općinski Načelnik objavljuje:

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Read more...

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače članove jednog od udruženja članica Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic: stočare, pčelare, proizvođače voća, povrća i ljekovitog bilja, da su dužni prijaviti plan proizvodnje za 2022 godinu.


Prijavu će izvršiti u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja 


Konjic, do 10.11.2021 godine.

11. Festivala hrane “Konjic Food Fest”

Općina Konjic i Savez poljoprivrednih Udruženja Konjic s ponosom najavljuju održavanje 11. Festivala hrane “Konjic Food Fest” 13.i 14. oktobra 2021.g. na Partizanovom igralištu.  Cilj  “Konjic Food Festa“ koji je tokom decenije održavanja postao prepoznatljiv po aktivnostima i fokusima, jeste  predstaviti bogatu gastronomsku ponudu konjičkog kraja, mirisne i privlačne  trpeze profesionalnih kuhara, ugostitelja, ali i građana koji na  svojim porodičnim  gazdinstvima uzgajaju, zdravo, organski proizvedeno voće i povrće, koje potom prerađuju i pakuju, a onda i plasiraju  tokom ovog i sličnih sajamskih aktivnosti.


Nastavljajući predstavljati sve ono što vrijedni Konjičani proizvode kroz slogan #madeinkonjic, organizatori žele Konjičanima, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine i gostima, koji požele okusiti i pomirisati konjičke gastro delicije , to omogućiti na jednom mjestu.


Poželite li i vi poštovani posjetioci i građani predstaviti svoje kuharske vještine i pokazati način na koji vi sebi i svojim najbližim, ukusnim slanim i slatkim jelima uljepšavate svakodnevnicu, prijavite se na takmičarski dio tokom kojeg će biti pripremana tradicionalna jela.


Okusi Konjic “ Konjic Food Fest “.

 PREUZMITE VAŠ PRIJAVNI OBRAZAC

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg