Aktivnosti saveza

Dani poljoprivrede Grada Konjica

Savez poljoprivrednih udruženja Konjica i Mjesna zajednica Neretvica organizovali su održavanje „Dana poljoprivrede Grada Konjica“. Više od 40 izlagača predstavilo je svoje proizvode i prerađevine iz oblasti poljoprivrede, uz poruku da se još bave proizvodnjom unatoč svim nedaćama koje su u posljednjoj godini pogodile ovaj sektor.

Pogledajte vidoe prilog Federalne TV: LINK ZA VIDEO PRILOG

KONFERENCIJA O POLJOPRIVREDI

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK/Ž i Savez poljoprivrednih Udruženja Konjic s radošću Vas pozivaju na

KONFERENCIJU O POLJOPRIVREDI

"Poljoprivreda i ruralni razvoj u HNK
- promjene, inovacije, održivost“

koja će biti održana u sklopu Dana Grada Konjica 2022. godine

Uvodničari:

dr.sc. Nevenko Herceg,
Šerif Špago,
Osman Ćatić,
Nusret Avdibegović

Panelisti:

Donko Jović,
prof.dr.sc. Elma Temim,
dr.sc. Damir Jerković,
doc.dr.sc. Perica Bulić,
doc.dr. Alisa Hadžiabulić

Moderator: Sabina Ćukle

Sala Hotela Garden City
Ponedeljak, 20. juni 2022. godine
S početkom u 10:00

ODRŽANA REDOVNA - IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC

Dana 01.04.2022. godine u sali Općinskog vijeća, općine Konjic, održana je redovna izvještajna - godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Mensur Duraković, koji je pozdravio prisutne.delegate i goste.i zaželio im dobrodošlicu

Nakon pozdravnih - uvodnih riječi predsjednik skupštine je predložio dnevni red, koji je jednoglasno prihvaćen

  1. Izbor radnog predsjedništva Skupštine;
  2. Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic za 2021 god, sa Finansijskim izvještajem
  3. Plan rada Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic za 2022 godinu, sa Finansijskim planom
  4. Tekuća pitanja

U prvoj tačci dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo, koje je rukovodilo radom Skupštine u sastavu: Duraković Mensur, Duranović Avdo i Hondo Sedin

U drugoj i trećoj tačci dnevnog reda predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović podnio je Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic sa Izvještajem o finansijskom poslovanju za 2021 godinu i Plan rada Saveza za 2022 godinu.

Read more...

SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA PČELARA U HNK/Ž

Dana 29.03.2022 godine s početkom u 15,00 sati, u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,, održana je redovna izvještajna Skupština Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž.

Predsjednik Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž gospodin Boras Kvesić otvorio je sjednicu Skupštine i predložio sastav radnih tijela potrebnih za rad Skupštine.

Read more...

JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Na osnovu člana 15. Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine FBiH“ broj 49/06 i 51/09), člana 38. Statuta Općine Konjic („Službeni glasnik Općine Konjic“ broj 4/11, 6/11, 3/20), na osnovu člana 21. Odluke o izvršavanju budžeta Općine Konjic za 2022. godinu (Službeni glasnik Općine Konjic broj 13/21) i Pravilnika o utrošku sredstava u Budžeta Općine Konjic za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i otkupu viška proizvoda, Općinski Načelnik objavljuje:

JAVNI POZIV

za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Read more...

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg