Udruženje voćara "Konjic"

Naziv udruženja je: Udruženje građana za proizvodnju i preradu voća «Konjic» Konjic

Udruženje ima sjedište u Konjicu, ul. Varda br. 1 

Skraćeni naziv je: Udruženje Voćara «Konjic» - Konjic

Ciljevi: Udruženje ima za cilj okupljanje članova udruženja radi razvoja i unapređenja voćarstva u općini Konjic.

SKUPŠTINA UDRUŽENJA VOĆARA KONJIC

15.03.2019 godine u sali Općinskog Vijeća, Općine Konjic s početkom u 13,00 sati, održana je redovna izvještajna Skupština Udruženja voćara Konjic.

Predsjednik Skupštine, Udruženja voćara Konjic gospodin Emin Hebibović otvorio je sjednicu Skupštine i predložio sastav radnog predsjedništva koje je rukovodilo radom Skupštine.

Nakon što je izabrano radnog predsjedništvo i obezbijeđeni ostali uslovi za rad, predsjednik Skupštineštine Emin Hebibović, pozvao je predsjednika Udruženja gospodina Mensura Durakovića da podnese potrebne izvještaje za prošlu i planove za narednu godinu.

Read more...

EDUKACIJA ČLANOVA UDRUŽENJA VOĆARA KONJIC

Dana 15.03.2019 godine s početkom u 14,00 sati, u sali Općinskog Vijeća, Općine Konjic, održana je edukacija voćara, članova Udruženja voćara iz Konjica.

Edukaciju o temi: Prerada voća, održala je prof.dr. Asima Alagić, profesor s Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva.

ZLATNA JABUKA AVDI DURANOVIĆU NA SAJMU „DANI JABUKE“ U GORAŽDU

Na Sajmu poljoprivrednih proizvoda “DANI JABUKE GORAŽDE 2018”, koja je održana u vremenu od 11.10.2018 do 13.10.2018 godine u Goraždu, učestvovali su i konjički pčelari Avdo Duranović i Sulejman Lapo i OPZ Konjic.

I na ovoj manifestaciji, daleko poznati, konjiočki pčelar Avdo Duranović, dobio je najveće sajamsko priznanje “Zlatnu jabuku” za ekstra kvalitet medova: vrijesak i šumski med

EDUKACIJA VOĆARA „INTENZIVNI UZGOJ LIJESKE“

Nakon održane redovne godišnje skupštine Udruženja voćara iz Konjica, dana 29.06.2018. godine u sali Općinskog vijeća Konjic, s početkom u 15,00 sati, održana je Edukacija voćara za članove Udruženja voćara “KONJIC” iz Konjica, kojoj su prisustvovali, uzgajivači i potencijalni uzgajivači lijeske.

Predavanje je održao Profesor dr.sc. Predrag Vujević iz Zagreba, koji se čitav radni vijek i naučno i praktično bavi uzgojem lijeske i proizvodnjom lješnaka.

Potreba za držanjem edukacije na navedenu temu ukazala se, pošto je na području općine Konjic, podignuto nekoliko nasada lijeske i postoji interes za podizanje novih nasada.

ODRŽANA REDOVNA - IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA VOĆARA KONJIC

Dana 29.06.2018. godine u sali Općinskog vijeća Konjic, s početkom u 14,00 sati, održana je redovna - izvještajna Skupština Udruženja voćara “KONJIC”, koja iz objektivnih razloga nije održana ranije

U Radno predsjedništvo Skupštine, koje je rukovodilo radom Skupštine izabrani su: Zlata Redžić, Emin Hebibović i Miralem Pribinja.

    

Read more...

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg