Udruženje "Buturović Polje"

„Udruženje poljoprivrednih proizvođača povrća Buturović Polje" - Konjic je osnovano Odlukom osnivačke skupštine održane 29.12.2005.godine. „Udruženje poljoprivrednih proizvođača povrća Buturović Polje" - Konjic (u daljem tekstu Udruženje), je Udruženje poljoprivrednih proizvođača povrća sa područja općine Konjic nastalo njihovim dobrovoljnim udruživanjem.

Udruženje je osnovano sa ciljem da se uspješno rješavaju pitanja vezana za poslovanje njegovih članova u djelatnostima povrtlarstva, ratarstva, cvjećarstva, proizvodnje ljekovitog bilja i njegove prerade, te u oblasti voćarstva i u oblastima dopunskih djelatnosti na poljoprivrednim gazdinstvima, a sve u skladu sa Zakonom.

ODRŽANA REDOVNA IZBORNO – IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAĆA POVRĆA „BUTUROVIĆ POLJE“ KONJIC

Dana 04.07.2021 godine u prostorijama Osnovne škole Parsovići u Parsovićima, s početkom u 13,00 sati, održana je izborno-izvještajna skupština Udruženja poljoprivrednih proizvođaća povrća „Buturović polje„ Konjic.

Supštinu je otvorio predsjednik Skupštine Turković Adem, koji je nakon pozdrava prisutnih i izbora Radnog predsjedništva koje je ruovodilo radom skupštine, predložio Dnevni red:

  1. Izvještaj o radu Udruženja za 2020 godinu, s polugodišnjim izvještajem za 2021 godinu;
  2. Finansijski izvještaj Udruženja za 2020.godinu, s polugodišnjim finansijskim izvještajen za 2021 godinu;
  3. Plan rada Udruženja za 2021.godinu;
  4. Izbori u organima Udruženja

 

Read more...

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA POVRĆA „BUTUROVIĆ POLJE“ KONJIC

Dana 30.01.2020 godine u prostorijama Osnovne škole Parsovići u Parsovićima, održana je redovna izvještajna skupština Udruženja poljoprivrednih proizvođaća povrća „Buturović polje„ Konjic.

Read more...

ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAĆA POVRĆA „BUTUROVIĆ POLJE“ KONJIC

Dana 08.02.2018 godine u prostorijama  Osnovne škole Parsovići u Parsovićima, održana je  redovna izvještajna skupština Udruženja poljoprivrednih proizvođaća povrća „Buturović polje„ Konjic.

Supštinu je otvorio predsjednik Skupštine Turković Adem, koji je nakon pozdrava  prisutnih i izbora Radnog predsjedništva koje je ruovodilo radom skupštine, predložio Dnevni red:

  1. Izvještaj o radu Udruženja za 2017 godinu
  2. Finansijski izvještaj Udruženja za 2017.godinu
  3. Plan rada za 2018.godinu
  4. Tekuća pitanja

Prisutni su jednoglasno podržali predloženi dnevni red.

O aktivnostima iz dnevnog reda (izvještaj i finansijski izvještaj i plan rada) prisutne je upoznao predsjednik Udruženja Hondo Sedin.

Nakon provedene rasprave i pruženih odgovora na postavljena pitanja, Izvještaji za 2017 godinu i plan rada za 2018 godinu, jednoglasno su usvojeni.

 

U četvrtoj tačci dnevnog reda upriličena je nagradna igra u okviru koje su neki proizvođači povrća nagrađeni sjemenom i gnojivom, donacijom poljoprivrednih apoteka.

ODRŽANA REDOVNA IZBORNO - IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA POVRĆA „BUTUROVIĆ POLJE“ KONJIC

Dana 11.02.2016 godine u prostorijama Osnovne škole Parsovići u Parsovićima, održana je izborno-izvještajna skupština Udruženja poljoprivrednih proizvođaća povrća „Buturović polje„ Konjic.
Supštinu je otvorio predsjednik Skupštine Turković Adem, koji je nakon pozdrava prisutnih i izbora Radnog predsjedništva koje je ruovodilo radom skupštine, predložio Dnevni red:

1. Izvještaj o radu Udruženja za 2015 godinu
2. Finansijski izvještaj Udruženja za 2015.godinu
3. Plan rada za 2016.godinu
4. Informacije o aktivnostima Saveza
5. Izbori u Udruženju
6. Nagradna igra
Prisutni su jednoglasno podržali predloženi dnevni red

Read more...

SVEČANOST POVODOM DESET GODINA RADA UPP POVRĆA „BUTUROVIĆ POLJE“-KONJIC

Dana 12.11.2015 godine u prepunoj Sali Osnovne škole u Parsovićima obilježeno je deset godina rada „Udruzenja poljoprivrednih  proizvođača povrća Buturovic polje“ -Konjic, koje je osnovano Odlukom osnivačke skupštine održane 29.12.2005.godine, kao Udruženje poljoprivrednih proizvođača povrća sa područja općine Konjic nastalo njihovim dobrovoljnim udruživanjem.

Goste su u dvorištu Osnovne škole Parsovići. članovi udruženja dočekali s pečenim kestenima.

Početak oficijelnog dijela programa, otvorila je Voditeljica programa Ezana Nefer, koja je u ime organizacionog odbora programa obilježavanja deset godina rada udruženja, pozdravila  prisutne , zahvalila na dobrodošlici i zahvalila organizatorima ovog događaja; Udruzenju poljoprivrednih  proizvođača povrća Buturovic polje,  Savezu poljoprivrednih udruzenja Konjic i Osnovnoj školi „Parsovici“ .

Naglasila je da je Udruženje prije deset godina formirano s ciljem da rješava pitanja poslovanja svojih članova u djelatnostima kojima se oni bave, poboljšava njihov ekonomski položaj, a kroz stručne seminare i kurseve educira svoje članove.

Read more...

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg