Aktivnosti saveza

ČLANOVI SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC I OPĆE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE KONJIC NA SVEČANOM OTVARANJU CENTRA ZA PODRŠKU RAZVOJU KLASTERA U KAŠTELIMA

Dana 29.11.2019.godine u bivšoj hemijskoj školi u Kaštel Sućurcu otvoren Centar za podršku razvoja klastera kojeg je simbolično otvorio gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, a u čijem su otvaranju učestvovali partneri u projektu BACAR iz Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine


Partneri iz BiH su bili i članovi stručne službe Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic I Opće poljoprivredne zadruge Konjic, koji su u hrvatskom gradu Kaštela bili prisutni na svečanom otvaranju Centar za podršku klastera u okviru projekta “Bolji pristup rastu, klasteri i konkurentnost-umrežavanje u Jadranskom regionu BACAR” finansiranog iz programa Interreg IPA CBC HR-BIH-MNE 2014-2020.

NA PODRUČJU OPĆINE KONJIC PODIGNUTI NOVI NASADI JAGODE

Na osnovu Ugovora, koji je potpisan između Ureda za koordinaciju projekata – PCU, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i OPZ Konjic, na području općine Konjic, podignuta su 43 dunuma novih nasadi jagode, kod 24 korisnika.

U okviru projekta podizanja novih nasada jagode, ugovorom je predviđeno, da će se korisnicima projekta uraditi analiza zemljišta i pružiti stručna pomoć kod podizanja novih nasada, što je urađeno od strane Stručne službe Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i OPZ Konjic.

Uz pruženu stručnu pomoć i urađenu analizu zemljišta, korisnicima projekta su dodijeljene: certifikovane sadnice jagode, kompletan sistem za navodnjavanje i program prehrane i zaštite.

BILTEN: 10. MEĐUNARODNI FESTIVAL HRANE “KONJIC FOOD-FEST” 2019.

U organizaciji općine Konjic, Savezapoljoprivrednih udruženja Konjic, Centra za neformalnu edukacju u kulinarstvu i ugostiteljstvu Gastroid, FirmaToFi d.o.o. iz Sarajeva i Agencije Prvi Korak, dana 02. i 03. oktobra 2019 godine na Sportsko-kulturnom centru “Partizanovo” u Konjicu održan je 10. Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” 2019.

Organizacioni odbor za pripremu 10. Međunarodnog festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” 2019, pripreme je počeo nekoliko mjeseci ranije, a tehničke pripreme za realizaciju manifestacije dva dana uoči festivala i na sam dan festival uradili su članovi Stručne službe i uposlenici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, radnici JKP Standard iz Konjica, i učenici Srednje poljoprivredne škole iz Konjica.

Za ovogodišnji Festival, vladao je veliki interes, tako da oni koji su se kasno javili, zbog ograničenih tehničkih mogućnosti nisu mogli učestvovati.

Učestvovalo je 113 izlagača I pet kuharskih ekipa, što je novi rekord, a organizator je učinio maksimalan napor, da omogući učešće na vrijeme prijavljenim,jer je ovo maksimalan kapacitet koji prostor na kojem se Festival održava omogućava.

Oko 50% izlagača su bili domaći , a druga polovina izlagači Iz mjesta širom BiH, iz: Sarajeva, Mostara, Visokog, Gračanice, Travnika, Stoca, Banja Luke, Kozarca, Bosanske Krupe, Stjepan Polja, Jablanice.

Read more...

BILTEN "14.DANI POLJOPRIVREDE OPĆINE KONJIC"

U organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajendica Neretvica, a pod pokroviteljstvom Općine Konjic i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, dana 05.09.2019 godine u Buturović Polju, općina Konjic, održana je četrnaesta manifestacija “Dani poljoprivrede općine Konjic”.

Read more...

OBAVJEŠTENJE - PRIJAVE ZA "KONJIC FOOD-FEST"

Obavještavamo sve zainteresovane učesnike i posjetioce da će se 10. Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” održati dana: 02 i 03.oktobra 2019. godine, na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo” u Konjicu, s početkom u 10:00 sati.

Svi zainteresovani za učešće dužni su popuniti prijavni obrazac najkasnije do 30.septembra 2019. godine.  

Prijavni obrazac mogu popuniti u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.
Prijavni obrazac se može naći i na web stranici www.poljoprivredakonjic.ba i popunjen poslati putem email-a na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kandidati, koji se budu prijavili nakon 30.09.2019.godine, neće moći učestvovati na festivalu

PRIJAVNI OBRAZAC >> PREUZIMANJE

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg