Aktivnosti saveza

ODRŽANA REDOVNA - IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC

Dana 21.03.2023. godine u sali Gradskog vijeća, grada Konjica, održana je redovna izvještajna - godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Mensur Duraković, koji je pozdravio prisutne delegate i goste i zaželio im dobrodošlicu.

Nakon pozdravnih - uvodnih riječi predsjednik skupštine je predložio dnevni red, i radno predsjedništvo koje će rukovoditi Skupštinom

Pošto je u pitanju redovna izvještajna Skupština, predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović podnio je Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic sa Izvještajem o finansijskom poslovanju za 2022 godinu i Plan rada Saveza za 2023 godinu.

Read more...

OBAVJEŠTENJE O OBAVEZI PRIJAVE PLANA PROIZVODNJE ZA 2023.

Obavještavju se poljoprivredni proizvođači da su dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za 2023. godinu u periodu od 01.11.2022. godine do 15.11.2022. godine.
 
Proizvođači koji ne prijave plan proizvodnje, neće biti u mogućnosti da ostvare novčane podrške na federalnom nivou u narednoj godini.

Konjic predstavio bogatu gastronomsku ponudu - Festival hrane “Konjic Food Fest” okupio rekordan broj izlagača i posjetilaca

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic danas je uz pokroviteljstvo Grada Konjica i podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNK održao Festival hrane “Konjic Food Fest” koji je okupio 88 izlagača iz Konjica i BiH. Ovom prilikom predstavljena je bogata ponuda pekarskih i poslastičarskih proizvoda, mliječni i mesni proizvodi, te prerađevine od voća i povrća uzgojenog na području Konjica.

Ovogodišnji Konjic Food Fest otvorili su Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, Adnan Špago, pomoćnik gradonačelnika Konjica za privredu, finansije i društvene djelatnosti i Nusret Avdibegović, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

 

Read more...

MINISTAR JOVIĆ NA 12. FESTIVALU HRANE ''KONJIC FOOD FEST 2022''

Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je prisustvovao svečanom otvorenju 12. festivala hrane „Konjic Food Fest 2022“.

Tom prilikom ministar Jović je istaknuo da kada se nešto godinama radi u saradnji sa svim nivoima - Grad, Kanton i FBiH, onda to mora dati rezultate.

''Mi u Ministarstvu smo zadovoljni sajamskim manifestacijama i to je nešto što godinama sufinansiramo, a ono na čemu želimo raditi u narednom periodu jeste da dio novca izdvajamo za brendiranje i zaštitu domaćih proizvoda i proizvodnje. Takvi proizvodi podižu vrijednost, ne samo poljoprivrednoga proizvoda, već upotpunjuju i turističku ponudu. Nama i jeste cilj u Strategiji ruralnog razvoja Kantona uvezati poljoprivredu, turizam i ekologiju. Konjic ima jako dobre potencijale za sve to i vjerujem da ćemo kroz zajedničku saradnju uvijek imati razumijevanje za takve projekte.

Ove godine ćemo pomoći u brendiranju i zaštiti repovačkog sira i paradajza iz Buturović Polja, a vjerujemo da nećemo na tom stati te kako ćemo naredne godine krenuti sa još nekim proizvodima sa područja Konjica'', zaključio je ministar Jović.

Read more...

OBAVJEŠTENJE - PRIJAVE ZA "KONJIC FOOD-FEST"

Obavještavamo sve zainteresovane učesnike i posjetioce da će se Festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” održati 12. oktobra 2022. godine, na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo” u Konjicu, s početkom u 09:00 sati.

Svi zainteresovani za učešće dužni su popuniti prijavni obrazac najkasnije do 10.oktobra 2022. godine.  

Prijavni obrazac mogu popuniti u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg