Aktivnosti saveza

PREDSTAVNICI SAVEZA PČELARA FBIH I SAVEZA PROIZVOĐAČA JAGODIČASTOG VOĆA BIH NA SASTANKU U FEDERALNOM MPVŠ

Dana 23.11.2017. godine u organizaciji Federalnog ministarstva PVŠ, održan je sastanak s predstavnicima Saveza pčelara FBiH i Savezom proizvođača jagodičastog voća BiH.

Sastankom je rukovodio savjetnik ministra gospodin Husnija Kudić, a ispred Ministarstva prisutni su bili i pomoćnici ministra: Hanefija Topuz i Bešćo Alibegović.

U ime Saveza pčelara FBiH sastanku su prisustvovali četvorica članova Upravnog odbora, na čelu sa predsjednikom Saveza gospodinom Sejom Deljom, a u ime Saveza proizvođača jagodičastog voća BiH takođe članovi Upravnog odbora sa predsjednicom Jasminkom Hadžiabdić.

Sastanku je prisustvovao i Prof.dr. Marko Ivanković, director Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara, radi pružanja stručne pomoći Savezima -učesnicima sastanka.

Tema sastanka bile su saradnja pčelara i malinara, rješavanje nekih zajedničkih pitanja i potpisivanje memorandum o saradnji, zatim rješavanje aktuelnih pitanja u pčelarstvu, sa akcentom na izradu Pravilnika o pčelarstvu i izrada Pravilnika o poticajima za narednu godinu, a u malinarstvu takođe regulisanje poticaja za naredni period.

Dogovoreno je da se rješavanju markiranih pitanja treba prići odmah uz maksimalno angažovanje i Ministarstva PVŠ i oba Saveza.

PROMOCIJA ORGANSKE PROIZVODNJE

Dana 07.11..2017. godine u Centru za razvoj I podršku organskim proizvođačima u TC Wisa u Sarajevu, održana je promocija organske proizvodnje.

U okviru promocije na kojoj su predstavljeni organski proizvođači I njihovi proizvodi, održana je I pres konferencija na kojoj su se obratili: Ministar Ministarstva PŠV FBiH Šemsudin Dedić, Ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva I obrta Amir Zukić, Menadžer Saveza proizvođača jagodičastog voća Armin Kurbegović I sekretar Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Selim Herić.

Okrugli sto je pripremio i vodio predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH Sejad Herceg

BILTEN: 8. MEĐUNARODNI FESTIVAL HRANE “KONJIC FOOD-FEST” 2017.

U organizaciji općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, Centra za neformalnu edukacju u kulinarstvu i ugostiteljstvu Gastroid, Firma ToFi d.o.o. iz Sarajeva i Agencije Prvi Korak doo, dana 04. i 05. oktobra 2017 godine na Sportsko-kulturnom centru “Partizanovo” u Konjicu održan je 8. Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” 2017.

Dan uoči Festivala i u ranim jutarnjim satima na dan Festivala završene su sve tehničke pripreme za realizaciju manifestacije, a pripreme su uradili: članovi Stručne službe i uposlenici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, radnici JKP Standard iz Konjica, a pomogli su im učenici Srednja poljoprivredne škole iz Konjica.

Read more...

Fotografije sa 8. međunarodnog festivala hrane "FOOD-FEST" Konjic 2017.

8. Međunarodni festival hrane “KONJIC FOOD-FEST” održan je 04 i 05.oktobra 2017. godine, na sportsko-rekreacionom centru “Partizanovo” u Konjicu, klikom na fotografiju možete posjetiti galeriju fotografija sa ove manifestacije na našem FB profilu.

PREDSTAVNICI SAVEZA PČELARA FBIH I SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC NA FORUMU PROMOCIJA JAVNOG-PRIVATNOG PARTNERSTVA

Dana 11.10.2017. godine u Hotelu Hills na Ilidži u organizaciji Federalnog ministarstva PVŠ I USAID/Swedwn FARMA II projektom, održan je Forum Promocija javno-privatnog dijaloga na kojem su uz organizatore Foruma, učestvovali predstavnici privatnog sektora iz oblasti: mljekarstva, peradarstva, voća i povrća, ljekovitog bilja I pčelarstva i predstavnici nadležnih državnih institucija i akademskih institucija.

Na Forumu su učestvovali i predstavnici Saveza pčelara FBiH i predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

IMG_0132.JPG DSC04494.JPG DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00142.JPG IMG_0716.jpg dpo 42.jpg IMG_1523.jpg dpo 85.jpg DSC00715.JPG DSC00096.JPG