Udruženje pčelara "Roj"

Društvo sačinjavaju dobrovoljno udruženi građani-pčelari koji imaju prebivalište na području općine Konjic. Osnovni cilj i zadatak Članova Društva je unapređivanje pčelarstva , kvaliteta i kvantiteta pčelinjih proizvoda u općini Konjic.

Društvo ima svojstvo pravnog lica , a stiče ga danom upisa u sudski registar .

Naziv Društva je : PČELARSKO DRUŠTVO «ROJ» KONJIC .

Sjedište Društva je u Konjicu, ulica X hercegovačke (zgrada Društvenog doma).

Društvo djeluje na području općine Konjic.

Djelatnost Društva je organizovano okupljanje pčelara s ciljem unaprijeđenja pčelarstva (poboljšanje kvaliteta i povećanje kvantiteta) pčelinjih proizvoda na području općine Konjic.

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA SAVEZA PČELARA FBIH

Nakon održanog Okruglog stola na temu “Pčelo put mi kaži – Registar pčelara i pčelinjaka”,.dana 09.maja 2019. godine u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu u Sarajevu, održana je redovna 10. sjednica Upravnog odbora Saveza pčelara FBiH

Sjednici su prisustvovali članovi Upravnog odbora iz većine Kantona/Županija, među kojima i članovi Upravnog odbora Saveza udruženja pčelara iz HNK/Ž.

Sjednicom je rukovodio predsjednik Saveza, gospodin Sejo Deljo, a na istoj je raspravljano o tekućim aktivnostima i obavezama pčelara u narednom period.

SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA PČELARA U HNK/Ž

Dana 05.03.2019 godine s početkom u 16,00 sati, u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,, održana je redovna izvještajna Skupština Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž.

U svojstvu domaćina Skupštini se obratio I delegate pozdravio dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof dr Ivan Ostojić koji pčelarstvo podržava kroz razne projekte.


Predsjednik Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž gospodin Boras Kvesić otvorio je sjednicu Skupštine i predložio sastav radnih tijela potrebnih za rad Skupštine.

Nakon što su izabrana potrebna radna tijela i konstatovano da postoje svi uslovi za rad Skupštine, izabrano radno predsjedništvo u sastavu: Boras Kvesić, Selim Herić i Branko Ivančević nastavilo je voditi skupštinu.

Read more...

ODRŽANA PREZENTACIJA I OBUKA KORISNIKA APLIKACIJE REGISTRA PČELARA I PČELINJAKA

Dana 05.03.2019 godine u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu u Sarajevu, održana je prezentacija i obuka korisnika aplikacije za vođenje Registra pčelara i pčelinjaka.

Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici Općine Konjic i Pčelarskog društva “Roj” iz Konjica.

 

Read more...

SKUPŠTINA PČELARSKO DRUŠTVO «ROJ» IZ KONJICA

Redovna godišnja Skupština Pčelarskog društva „ROJ“ iz Konjica. održana je 08.02.2019. godine u sali Općinskog vijeća, općine Konjic,

Avdo Duranović predsjednik Skupštine PD “ROJ”, otvarajući Skupštinu, a prije predlaganja dnevnog reda, predložio je Radno predsjedništvo Skupštine, koje je rukovodilo Skupštinom i u koje su jednoglasno izabrani članovi Pčelarskog društva “Roj”: Lapo Sulejman, Ružić Ivica i predsjednik Skupštine Avdo Duranović, zapisnik je vodila Izeta Macić– sekretar Društva.

Read more...

EDUKACIJA PČELARA

08.02.2019 godine, Pčelarskog društva „ROJ“ iz Konjica je organizovalo edukaciju pčelara članova PD „ROJ“ iz Konjica.

Edukacija je održana u sali Općinskog vijeća Konjic u Konjicu, nakon što je predhodno održana Skupština, a predavač je bio, poznati pčelar, doktor pčelarstva, praktičar i teoretičar Goran Mirjanić

Profesor Mirjanić je govorio o temi: „Pravilna ishrana pčela“ koju je s pažnjom slušalo više od 70 pčelara, nakon čega je uslijedila rasprava i pitanja.

 

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg