Udruženje pčelara "Roj"

Vijesti iz Saveza pčelara Federacije BiH

AKTIVNO UČESTVUJUĆI U OBILJEŽAVANJU 20. MAJA SVIJETSKOG DANA PČELA NA INCIJATIVU REPUBLIKE SLOVENIJE, TE USVOJENU OD STRANE UJEDINJENIH NACIJA SAVEZ PČELARA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE OBAVJEŠTAVA SVOJE ČLANICE, SAVEZE. UDRUŽENJA I ČLANOVE DA JE VEĆ ODRŽAO EDUKATIVNI SEMINAR NA FEDERALNOM POLJOPRIVREDNOM ZAVODU ILIDŽA, TE PLANIRA NA ISTOM U OKVIRU NJIHOVOG POKAZNOG RASADNIKA NAPRAVITI - ZASADITI MINI PARK MEDONOSNOG BILJA, ŠIBLJA I DRVEĆA DANA 20. MAJA SA POČETKOM U 13. SATI. PODRŠKA NAZIVA " ZA PČELE SPAS, DOBROBIT ZA SVE NAS " JE OD STRANE MONDELEZ INTERNACIONAL I NELT GRUPE S CILJEM POSTAVLJANJA VRTOVA /PARKOVA ŠIROM BOSNE I HERCEGOVINE.

KAO REZULTAT POŠTIVANJA INSTITUCIJE SAVEZA PČELARA FEDERACIJE BIH I NJENOG RADA DANA 20. MAJA /PONEDELJAK / U 8. ČASOVA U JUTARNJIM PROGRAMIMA RADIO BH1 I RADIO TELEVIZIJE FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE BITI ČE GOSTI UŽIVO IZ STUDIJA PREDSTAVNICI SAVEZA PČELARA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE. TAKOĐE NA FEDERALNOM POLJOPRIVREDNOM ZAVODU PRILIKOM SADNJE MEDONOSNOG BILJA BITI ĆE UPRILIČENA PRESS KONFERENCIJA POVODOM TOG DOGAĐAJA. U JESENJEM PERIODU KADA USLOVI DOZVOLJAVAJU NASTAVIĆE SE REALIZACIJA PROGRAMSKIH AKTIVNOSTI PROISTEKLE IZ PODRŠKE.

"S POŠTOVANJEM DO NOVOG SUSRETA ŽIVI I ZDRAVO BILI" MEDNO!

Goražde, maj/svibanj 2o24.godine.
 Savez pčelara Federacije BiH

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg