Aktivnosti saveza

INFORMACIJA SA SASTANKA O PITANJU OBILJEŽAVANJA OVACA I KOZA

Dana 18.06.2021.godine u prostorijama Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic održan je sastanak vezan za obilježavanje i vakcinaciju sitne stoke.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, odsjeka za veterinarstvo, gospodin Kenan Muratović, predstavnik kantonalnog ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede HNK-a gospodin Jozo Pavlović, predstavnik federalnog udruženja poljoprivrednika gospodin Nedžad Bićo, predsjednik Saveza farmera-ovčara FBiH “Pramenka” i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic gospodin Nusret Avdibegović, predstavnik veterinarske stanice Konjic gospodin Hamdija Omerović i član upravnog odbora Pramenka iz SBK gospodin Amer Haračić.

Sastanak je održan na temu obilježavanje i vakcinacija ovaca i koza. Pošto je već polovina 2021.godine, postalo je neizvjesno da li će se blagovremeno i adekvatno obilježiti ova vrsta stoke.

Zbog nastalih problema tražena je informacija od nadležnih organa kada bi se ovo pitanje moglo riješiti .

Pošto proces nabavke ušnih markica radi državni ured za veterinarstvo i Agencija za obilježavanje, sa sjedištem u Banjaluci od pomoćnika Federalnog ministra za veterinarstvo gospodina Kenana Muratovića dobili smo potvrdu a koju on ima od državnog ureda za veterinarstvo da će potrebne ušne markice stići do prvog jula kada bi trebalo početi masovno obilježavanje

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg