Aktivnosti saveza

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC

Dana 17.04.2019. godine u sali Općinskog vijeća, općine Konjic, održana je redovna godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Nakon otvaranja Skupštine, usvajanja dnevnog reda i izbora radonog predsjedništva u sastavu:Turković Adem, Boloban Refik, Duranović Avdo i Huseinbegović- Radmanić Alma, koje je rukovodilo radom Skupštine, prisutnima se obratio i zaželio im dobrodošlicu predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović, koji je u kratkim crtama dao uvodne napomene i upoznao prisutne o aktivnostima Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, s kratkim osvrtom na Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic za 2018 godinu, sa Finansijskim izvještajem i Planom rada za 2019 godinu.

Poslije uvodnih napomena predsjednik Saveza dao je riječ šefici Stručne službe Saveza Izeti Macić, koja je uz prezentaciju prisutne detaljno informisala o Izvještaju o radu sa Finansijskim izvještajem Saveza za 2018 godinu, te Planu rada sa Finansijskim planom za 2019 godinu.

Nakon što su usvojeni Izvještaji i planovi rada i donesena Odluka o izmjeni Statuta Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, prisutnima su se obratili gosti i to: Direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Dr. Omer Kurtović, Pomoćnik ministra MPVŠ HNK, Dr. Perica Bulić, Predstavnik AD Harbi Atif Hodžić i Predstavnica Švicarskog Karitasa Mersiha Felić, koji su u svojim obraćanjima pohvalili organizaciju Skupštine i rad Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, te se stavili na raspolaganje u okviru njihovih oblasti djelovanja.

 

Tradicionalno se na redovnim godišnjim skupštinama Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, dodijeljuju zahvalnice za doprinos razvoju poljoprivrede na području općine Konjic.

Zahvalnice za doprinos razvoju poljoprivrede na području općine Konjic, koje je uručio predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović, ove godine dodijeljene su organizacijama i pojedincima, i to:

           

 1. PERICA BULIĆ,pomoćnik ministra Ministarstva za PŠV HNK;
 2. ŠVICARSKI KARITAS,
 3. AD Harbi;
 4. AGROMILK d.o.o Mljekara Konjic
 5. Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo
 6. Savez proizvođača jagodičastog voća u BiH

 

Zahvalnice POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA za doprinos razvoju poljoprivrede na području općine Konjic, po oblastima

 1. HRNJICA ISMET– za oblast STOČARSTVO
 2. REDŽIĆ ZLATA – za oblast VOĆARSTVO
 3. LAPO SULEJMAN – za oblast PČELARSTVO
 4. SARAJLIĆ ASAF – za oblast POVRTLARSTVO
 5. MUSTAFIĆ ADEM-za oblast LJEKOVITO BILJE

Nakon završetka oficijelnog dijela Skupštine, delegati i gosti su uz kahvu nastavili druženje u Restoranu Neretva.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg