Aktivnosti saveza

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Opće poljoprivredne zadruge Konjic, na studijskom putovanju u Albaniji

U organizaciji Oxfama Italija, učesnici studijskog putovanja u Albaniju, od 3. do 5.aprila 2018 godine, posjetili su općinu Malesi e Madhe, u Albaniji, gdje je održan seminar na kojem su učestvovali i predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Opće poljoprivredne Zdruge Konjic.

Pored domaćina iz Albanije, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i OPZ Konjc, na seminaru su učestvovali i predstavnici Udruženja za lokalne razvojne inicijative –ALDI Goražde, Grada Goražda, te predstavnici općine Foča u Federaciji BiH.
Ova posjeta je organizovana u cilju osnaživanja institucionalnog dijaloga, kao dijela Oxfamovog projekta „Filiere agricole inclusive per uno sviluppo sostenibili dei territori rurali in Bosnia Erzegovina e Albania“ (FAI), a kojeg finansira Intesa Sanpaolo banka.

Na ovom studijskom putovanju predstavnici općine Konjic su imali prezentaciju, na kojoj su predstavili općinu Konjic i njene potencijalne vrijednosti, a također se govorilo o korištenju inkluzivnih politika na lokalnom nivou sa posebnim osvrtom na turizam i poljoprivredu.

Domaćini iz Albanije su upoznati sa uspješnim praksama u projekatima, koje je općina Konjic, Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i OPZ Konjic radili sa Oxfamom i uz podršku Intesa Sanpaolo banke.

Ostali učesnici su govorili o vlastitim iskustvima u ovoj oblasti, a na kraju sastanka su doneseni zaključci o nastavku saradnje, te primjeni naučenih lekcija iz svih provedenih projekata o kojima je bilo riječ.

IMG_0132.JPG DSC04494.JPG DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00142.JPG IMG_0716.jpg dpo 42.jpg IMG_1523.jpg dpo 85.jpg DSC00715.JPG DSC00096.JPG