Aktivnosti saveza

PREDSTAVNICI OPĆINE KONJIC, SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC, I ČLANOVI UDRUŽENJA ČLANICA SAVEZA, UČESTVOVALI NA PREZENTACIJI PROGRAMA RAZVOJA RURALNE KONKURENTNOSTI

U prostorijama Hotela “GARDEN CITY” u Konjicu, u organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Ureda za koordinaciju projekata – PCU, održana je prezentacija Programa razvoja ruralne konkurentnosti, za područje klastera K-2 (dijelovi HNK I SBK).

Program su detaljno prezentirali predstavnici Ureda za koordinaciju projekata – PCU: Prof.dr.Halil Omanović sa saradnicim.

Cilj prezentacije programa je da se lokalni akteri u projektu: lideri, otkupljivači i izvoznici, udruženja proizvođača, proizvođači, predstavnici općinskih, kantonalnih i federalnih organa vlasti, kao potencijalni korisnici projekta, informišu o: projektnom području, ciljevima projekta, vrijednosti projekta, izvorima finansiranja i načinom realizacije.

Na prezentaciji programa učestvovali su i predstavnici općine Konjic, s načelnikom Emirom Bubalo, predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, članovi Udruženja članica Saveza i predstavnici Združenja žena iz Konjica.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg