Aktivnosti saveza

PREDSTAVNICI SAVEZA PČELARA FBIH I SAVEZA PROIZVOĐAČA JAGODIČASTOG VOĆA BIH NA SASTANKU U FEDERALNOM MPVŠ

Dana 23.11.2017. godine u organizaciji Federalnog ministarstva PVŠ, održan je sastanak s predstavnicima Saveza pčelara FBiH i Savezom proizvođača jagodičastog voća BiH.

Sastankom je rukovodio savjetnik ministra gospodin Husnija Kudić, a ispred Ministarstva prisutni su bili i pomoćnici ministra: Hanefija Topuz i Bešćo Alibegović.

U ime Saveza pčelara FBiH sastanku su prisustvovali četvorica članova Upravnog odbora, na čelu sa predsjednikom Saveza gospodinom Sejom Deljom, a u ime Saveza proizvođača jagodičastog voća BiH takođe članovi Upravnog odbora sa predsjednicom Jasminkom Hadžiabdić.

Sastanku je prisustvovao i Prof.dr. Marko Ivanković, director Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara, radi pružanja stručne pomoći Savezima -učesnicima sastanka.

Tema sastanka bile su saradnja pčelara i malinara, rješavanje nekih zajedničkih pitanja i potpisivanje memorandum o saradnji, zatim rješavanje aktuelnih pitanja u pčelarstvu, sa akcentom na izradu Pravilnika o pčelarstvu i izrada Pravilnika o poticajima za narednu godinu, a u malinarstvu takođe regulisanje poticaja za naredni period.

Dogovoreno je da se rješavanju markiranih pitanja treba prići odmah uz maksimalno angažovanje i Ministarstva PVŠ i oba Saveza.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg