Aktivnosti saveza

ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJIC

Dana 29.03.2017. godine u sali Općinskog vijeća, općine Konjic, održana je redovna godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine, koji je pozdravio prisutne.delegate i goste i zaželio im dobrodošlicu.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi i otvaranja Skupštine usvojen je dnevni red te izabrano radon predsjedništvo, koje je rukovodilo radom Skupštine, u sastavu: Turković Adem, Boloban Refik i Duranović Avdo

Prije prelaska na rad po usvojenom dnevnom redu, prisutnima na skupštini obratio se ministar Ministarstva PŠV HNK Donko Jović, koji je prisutne informisao o najnovijim aktivnostima koje Ministarstvo provodi, a jedno od njih je i pitanje usvojenog Programa poticaja za poljoprivredu.

 

U okviru dnevnog reda predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović podnio je Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic sa Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2016 godinu i Plan rada Saveza za 2017 godinu, koji su praćeni prezentacijom i prikazivanjem slika sa svih aktivnosti tokom 2016 godine i koji su nakon provedene rasprave jednoglasno usvojeni.

U raspravi po pitanjima iz dnevnog reda obratili su se i neki od prisutnih gostiju, a među njima i prof.dr Nezir Tanović i prof.dr.Vjekoslav Selak.

Kao i gospodin Adnan Ćatić  ispred firme „ Tiha dolina“ i gospodin Nermin Nadarević        ispred Farmer ba, koji su obraćajući se prisutnima prezentirali i svoje projektea

U petoj tačci dnevnog reda, zbog određenih promjena u udruženjima članicama Saveza izvršeni su izbori u Savezupoljoprivrednih Udruženja Konjic.

U šestoj tačci dnevnog reda dodijeljene su zahvalnice, Za doprinos razvoju

poljoprivrede na području općine Konjic, koje je uručio predsjednik Saveza Nusret Avdibegović:   

zahvalnice su dodijeljene:

1. „RADIO KONJIC“ KONJIC
2. VETERINARSKA STANICA KONJIC
3. Prof.dr. NEZIR TANOVIĆ
4. Prof.dr. VJEKOSLAV SELAK
5. Prof. dr. HALIL OMANOVIĆ
6. IBRAHIM TURAK
7. HAMZA MUJALA

I zahvalnice za višegodišnji doprinos razvoju poljoprivrede

NAJSTARIJIM ČLANOVIMA UDRUŽENJA

1. BIBER HASAN – za oblast STOČARSTVO
2. MRAVOVIĆ SALEM – za oblast VOĆARSTVO
3. HALILOVIĆ DERVO – za oblast PČELARSTVO
4. RAMIĆ ŠAĆIR – za oblast POVRTLARSTVO
5. TELETOVIĆ SALKO – za oblast LJEKOVITO BILJE

 

{jathumbnail off}

IMG_0132.JPG DSC04494.JPG DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00142.JPG IMG_0716.jpg dpo 42.jpg IMG_1523.jpg dpo 85.jpg DSC00715.JPG DSC00096.JPG