Udruženje pčelara "Roj"

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA SAVEZA PČELARA FBIH

Dana 23.oktobra 2019. godine u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu u Sarajevu, održana je redovna 13. sjednica Upravnog odbora Saveza pčelara FBiH.

Nakon što je završena sjednica Upravnog odbora Saveza pčelara FBiH, održanao je Savjetovanje na temu “Neoprostive greške pčelara pri ishrani pčela”

Savjetovanje je otvorio, predsjednik Saveza pčelara FBiH, gospodin Sejo Deljo, koji je u uvodnim napomenama rekao u kakvom je stanju pčelarstvo danas, šta Savez pčelara poduzima, ali da i pored dobrih rezultata koji su u oblasti pčelarstva napravljeni zadnjih godina, pčelari još uvijek nemogu biti zadovoljni, jer pčelarstvo, u potrebnoj mjeri ne podržavaju nadležne institucije, posebno kada je u pitanju podsticajna politika.Pčelari zaslužuju mnogo veću pažnju,jer proizvode daleko bolji med, od onog što se uvozi.

Nakon uvodnih napomena prvi je govorio Doc.Dr Goran Mirjanić, o temi “Neoprostive greške pčelara pri ishrani pčela”, zatim Doc. Dr. Harun Kurtagić, o temi “Zakonodavni okvir za ispitivanje meda u FBiH” i Nijaz Bajramović “Izmjene i dopune Pravilnika o kontroli meda”

Predavačima su uručene zahvalnice za doprinos pčelarstvu.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg