Udruženje pčelara "Roj"

SKUPŠTINA SAVEZA UDRUŽENJA PČELARA U HNK/Ž

Dana 05.03.2019 godine s početkom u 16,00 sati, u prostorijama Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru,, održana je redovna izvještajna Skupština Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž.

U svojstvu domaćina Skupštini se obratio I delegate pozdravio dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof dr Ivan Ostojić koji pčelarstvo podržava kroz razne projekte.


Predsjednik Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž gospodin Boras Kvesić otvorio je sjednicu Skupštine i predložio sastav radnih tijela potrebnih za rad Skupštine.

Nakon što su izabrana potrebna radna tijela i konstatovano da postoje svi uslovi za rad Skupštine, izabrano radno predsjedništvo u sastavu: Boras Kvesić, Selim Herić i Branko Ivančević nastavilo je voditi skupštinu.

Predsjednik Saveza udruženja pčelara u HNK/Ž gospodin Boras Kvesić, predložio je dnevni red, koji je jednoglasno usvojen.

Nakon provedene rasprave po predloženim tačkama dnevnog reda, svi materijali su usvojeni, s tim da je u raspravi najveća pažnja posvećena Predloženom Pravilniku o poticajima i Pravilniku o pčelarstvu, te je donesen zaključak da se Federalnom MPVŠ, autoru navedenih pravilnika, pošalje prijedlog za izmjene i dopune istih.

 

Skupština je nakon dva sata sadržajnog rada uspješno okončana.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg