Udruženje pčelara "Roj"

SKUPŠTINA PČELARSKO DRUŠTVO «ROJ» IZ KONJICA

16.02.2018. godine u sali Općinskog vijeća Konjic, održana je redovna Skupština Pčelarskog društva „ROJ“ iz Konjica.

Prije predlaganja dnevnog reda, predsjednik Skupštine Avdo Duranović predložio je Radno predsjedništvo Skupštine, koje je rukovodilo Skupštinom i u koje su jednoglasno izabrani članovi Pčelarskog društva “Roj”: Lapo Sulejman, Ružić Ivica i predsjednik Skupštine Avdo Duranović, zapisnik je vodila Izeta Macić– sekretar Društva.

Nakon izbora radnog predsjedništva, predloženog i usvojenog dnevnog reda, uslijedio je tok Skupštine, kada je predsjednik Skupštine pozvao predsjednik PD “ROJ” Selima Herića da podnese izvještaje za 2017 godinu i Plan rada za 2018 godinu.

Predsjednik Pčelarskog društva “ROJ” podnio je iscrpan izvještaj o svom radu, radu Upravnog odbora i Pčelarskog društva i Finansijski izvještaj za 2017 godinu, i predložio je Plan rada za 2018 godinu.

Uslijedila je rasprava, nakon koje su predložena dokumenta jednoglasno usvojena

Pošto su ponođena dokumenata usvojena, izabrani su delegati za Skupštinu Saveza pčelara HNK i Skupštinu Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

U četvrtoj tačci dnevnog redapredsjednik Društva je informisao prisutne o nekim aktivnostima koje će uslijediti narednih dana i obavezama pčelara koje moraju uraditi da bi mogli ostvarivati svoja prava. .

Nakon što je iscrpljen dnevni red, uslijedile su prezentacije pčelarske opreme i to: Oprema za proizvodnju pčelinjeg otrova i plastična pčelarska oprema.

Kada su prezentacije završene Skupština kojoj je prisustvovalo oko osamdeset pčelara završila je s radom, nakon čega je nastavljeno druženje pčelara.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg