Udruženje pčelara "Roj"

ČLANOVI PČELARSKOG DRUŠTVA „ROJ” IZ KONJICA NA „II DANIMA HERCEGOVAČKOG MEDA” U MOSTARU

02. decembra 2016 godine članovi Pčelarskog društva „ROJ” iz Konjica, učestvovali su na završnoj manifestaciji „II Dani hercegovačkog meda” u Mostaru, u okviru koje je održano ocjenjivanje meda, koje je uradila stručna komisija sastavljena od predstavnika  Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu iz Mostara I pčelara, a manifestaciju su organizovali Udruženja pčelara „Matica” iz Mostara i  Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet iz Mostara.

Nakon što je izvršeno ocjenjivanje 86 uzoraka meda koji su dostavljeni mjesec dana ranije, svečanost na kojoj je , izvršena dodjela diploma i priznanja za kvalitet meda, konjički pčelari su učestvovali sa 12 uzoraka, među kojima su:cvijetni med, kestenov, bagremov i med medljikovac.

Najbolje ocijenjeni sa zlatnim priznanjem su medovi Lapo Sulejmana – cvijetni med i med medljikovac i Gagula Semira –cvijetni med i bagremov med.

Ostali pčelari koji su učestvovali u analizi I ocjenjivanju mada su: Faladžić Huso, Halilović Fikret, Rizvanocić Esad, Buljina Ibrahim I Halilović Vahidin, dobili su: šest srebrenih i dva bronzana priznanja, što potvrđuje da konjički pčelari  proizvode med vrhunskog kvaliteta.

 

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg