Aktivnosti saveza

DANI POLJOPRIVREDE OPĆINE KONJIC

Općina Konjic osim po prirodnim i kulturnim vrijednostima poznata je kao područje na kojem se uzgajaju stare autohtone vrste voća i povrća, te stvaraju prehrambeni proizvodi, koje proizvode poljoprivredni proizvođači iz svih krajeva općine. Paradajz i luk iz Buturović Polja, bjelimićki krompir, repovački sir, idbarski kupus, nevizdračke šljive, konjički med, klišanski kesten, borovnica i brusnica, ljekovite trave sa Zec planine, Bitovinje, Prenja, Bjelašnice i Visočice, samo su neki od proizvoda na koje su Konjičani posebno ponosni. S ciljem promocije proizvoda koji su našli svoje mjesto u kuhinjama i na trpezama Bosanaca i Hercegovaca, Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajednica Neretvica uz pokroviteljstvo Općine Konjic već 15 godina organizuju manifestacuju "Dani poljoprivrede općine Konjic".

Ovogodišnja manifestacija biće održana u Buturović Polju u četvrtak 09.09.2021.g.u terminu od 11 do 15 sati. Ovom prilikom predstavit će se 40 izlagača iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje sa raznovrsnim plodovima njihovog truda i rada. Manifestacija se ove godine održava pod sloganom "#madeinkonjic", kako bi se ukazalo na činjenicu da ovaj grad i općina imaju prepoznatljive proizvode po kvaliteti i kako bi se zaštitili kao takvi.

"Dani poljoprivrede općine Konjic" obilježavajući 15 godina sajamskog djelovanja gostima će pružiti poseban ugođaj kroz bogat kulturni i sportski program u kojem mogu uživati sve generacije, a ovom prilikom biće predstavljen i početak čvršćeg uvezivanja konjičke privrede i poljoprivrede kroz lokalno partnerstvo.

Dođite na "Dane poljoprivrede općine Konjic " 09.09.2021.g. i uživajte u svježim proizvodima i prerađevinama koje proizvode vrijedni Konjičani.

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg