Aktivnosti saveza

PREDSTAVNICI OXFAM-a I CEOS-a U POSJETI KONJICU

U okviru projekta „Pristup tržištu za male farmere u Bosni i Hercegovini i Egiptu”, čije aktivnosti OXFAM implementira na području općine Konjic, kroz koje podržava rad Opće poljoprivredne zadruge i Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, dana 20.02.2015. godine općinu Konjic su posjetili: predstavnici Oxfam-a iz BiH, predstavnici Ceoss-a iz Egipta i predstavnici Oxfama iz Nizozemske.

U okviru posjete održan je sastanak u Sali Općine Konjic, na kojem je goste primio načelnik Općine Konjic, gospodin Emir Bubalo sa saradnicima, na kojem su prisustvovali i  predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja i Opće poljoprivredne zadruge Konjic.

U razgovoru sa gostima načelnik općine ih je upoznao sa slikom općine Konjic, geografskom položaju, stanovništvu, pogodnostima i mogućnostima razvoja poljoprivrede i načinom na koji općina Konjic pomaže razvoj poljoprivrede.

Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja i Opće poljoprivredne zadruge Konjic su goste upoznali sa načinom rada ovih institucija, ko su im članovi, način na koji funkcionišu i kako pomažu svojim članovima.

Nakon sastanka u općini Konjic, gosti su obišli Rasadnik na Borcima i Boračko jezero.

 

DSC00715.JPG DSC00142.JPG IMG_0716.jpg DSC_3961.jpg IMG_1522.jpg DSC00096.JPG IMG_1523.jpg IMG_0132.JPG DSC04494.JPG dpo 42.jpg dpo 85.jpg