Home
  O nama
  Pčelarsko društvo
  Udruženje VOĆARA
  Udruženje FARMER
  UG Brusnica
  Prerada voća
  Obavještenja
  Fotografije
  Kontakt


Vijesti
   

vijesti
 

13.04.2012

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA UG „BRUSNICA“
IZ KONJICA


Dana 10.04.2012. godine u Sali Općine Konjic, održana je redovna godišnja – izvještajna skupština UG“Brusnica“ iz Konjica, sa dnevnim redom:

1. Izbor radnog predsjedništva; 
2. Izvještaj o radu za 2011 godinu;
3. Finansijski izvještaj za 2011 godinu; 
4. Plan rada za 2012 godinu ;
5. Tekuća pitanja;

U prvoj tačci dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo, koje je rukovodilo skupštinom u sastavu:Osman Perva predsjednik UG „Brusnica“, Ismet Sultanić-predsjenik Skupštine i Hejub Fehim. Predsjednik UG „BRUSNICA“ iz Konjica, Osman Perva je u okviru druge, treće i četvrte tačke dnevnog reda podnio izvještaj o radu, finansijski izvještaj za 2011 godinu i Plan rada za 2012 godinu, koji su nakon rasprave jednoglasno usvojeni. 


U tačci tekuća pitanja, raspravljalo se o plaćanju članarine. Nakon rasprave donešena je odluka da se u naredna tri mjeseca tekuće godine izmiri članarina za prethodnu 2011 godinu kao i članarina koja se duguje za 2010 godinu.
Pored počasnog gosta UG“BRUSNICA“ prof.Tanoviča na skupštini su bili prisutni i gosti iz Jablanice, predstavnici Udruženja Link iz Mostara idr
Nakon održane skupštine uslijedilo je predavanje na temu „Uzgoj ljekovitog bilja i rashladni kapaciteti“ čiji je predavač bio prof.dr.Nezir Tanović, i odlazak u prostorije otkupne stanice u Čelebićima da bi gosti mogli vidjeti koncizirku za ljekovito bilje i sušaru.

design by::esso