Home

 

O nama

 

Pčelarsko društvo

 

Udruženje VOĆARA

 

Udruženje FARMER

 

UG Brusnica

 

Prerada voća

 

Obavještenja

 

Fotografije

 

KontaktVijesti

   


vijesti

 


ODRŽANA REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA

SAVEZA POLJOPRIVREDNIH UDRUŽENJA KONJICDana 18.04.2013. godine u sali Općinskog vijeća općine Konjic, održana je redovna izvještajna godišnja Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.
Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Boloban Refik, koji je pozdravio goste i delegate iz 5 (pet) udruženja članica Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic iz Konjica, i to: stočare, voćare, pčelare, povrtlare i proizvođače i sakupljače ljekovitog bilja.


Nakon pozdravnih uvodnih riječi predsjednik skupštine je predložio dnevni red. U prvoj tačci dnevnog reda izabrano je radno predsjedništvo, koje je rukovodilo radom Skupštine u sastavu: Perva Osman, Turak Ibrahim, Boloban Refik i Herić Selim.


Realizujući usvojeni dnevni red predsjednik Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic Nusret Avdibegović podnio Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic sa Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2012 godinu i Plan rada Saveza za 2013 godinu, koji su praćeni prezentacijom i prikazivanjem slika sa svih aktivnosti tokom 2012 godine

U četvrtoj tačci dnevnog reda nakon provedene rasprave usvojeni su Izvještaj o radu Saveza poljoprivrednih Udruženja Konjic, Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2012 godinu i Plan rada Saveza za 2013 godinu.

U okviru rasprave, pošto je Skupštini prisustvovao veliki broj gostiju (poslanici u parlamentima FBiH i HNK, profesori s poljoprivrednih fakulteta, Ministarstva PŠV HNK, Koordinacije saveza i udruženja FBiH, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti općine Konjic) neki od njih su se obratili prisutnima, pozdravili i izrazili zadovoljstvo organizacijom i radom Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic i Stručne službe Saveza, a time i pristupu problematici poljoprivredne proizvodnje na području općine Konjic.

U petoj tačci dnevnog reda dodijeljene su zahvalnice za doprinos razvoju poljoprivrede na području Općine Konjic po jednom članu iz pet udruženja – pet oblasti, a to su: Maksumić Mumin - za stočarstvo, Sarajlić Senad – za voćarstvo, Duranović Avdo – za pčelarstvo, Hrnjica Nesib – za povrtlarstvo i Hejub Fehim – za ljekovito bilje.
Skupština Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, završila je s radom u 12,30 sati. 

design by::esso