Home
 
  O nama
  Pčelarsko društvo
  Proizvodnja povrća
  Udruženje voćara
  Udruženje FARMER
  UG Brusnica
  Obavještenja
  Fotografije
  Kontakt
  Vijesti


AKTUELNOSTI ARHIVA

 

 

Datum: 21.05.2013.godina

ODRŽAN KONSULTATIVNI SASTANAK


Dana 20.05.2013. godine u prostorijama REDAH-a, Buna kod Mostara, održan je konsultativni sastanak. u okviru projekta „Zašto nam je potrebno državno ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u Bosni i Hercegovini”
Predavači na sastanku su bili: Mr. arhitekture Sanela Klarić i Selma Osmanagić-Agović iz Green Council. Savjet za zelenu gradnju/Green Council Sarajevo kao organizator sastanka je prezentirao preliminarne rezultate istraživanja o svim ekonomskim, socijalnim i drugim posljedicama neuspostavljanja potrebnih institucionalnih struktura u BiH iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Uspostava tih struktura doprinijet će bržem procesu evropskih integracija BiH.
Svrha projekta je ubrzavanje procesa približavanja BiH ka EU-u, u sektoru poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja. Organizovanje konsultativnih sastanaka ima za cilj podsticanje dijaloga i zajedničkog rada vladinog i nevladinog sektora na analizi dosadašnjih rezultata istraživanja i traženja konstruktivnih rješenja i prijedloga za sve institucije u BiH.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic
  

design by::esso