Priroda i aktivnosti u prirodi

Jačanje brenda prirode jača brend svih direktnih proizvoda prirode, kao što je hrana(voće, povrće, mesni i mliječni proizvodi, šumski plodovi,…), voda(pića i razni napitci), proizvodi od drveta(drvorezbari,…) . Aktivnosti u prirodi (aktivnosti na vodi, planinarenje, sportovi na otvorenom,…) jačaju brend prirode.

Zahvaljujući svom geografskom položaju u općini Konjic se ukrštaju različiti klimatski pojasevi (predplaninski umjerenokontinentalni, predplaninski maritimni, planinski umjerenokontinentalni, na vrhovima planina alpski i dolinom Neretve izmjenjeni jadranski) koji su naročito u kanjonima rijeka zbog različite ekoklime stvorili zasebne eko tipove biljnog i životinjskog svijeta. Vegetacijske zone odgovaraju klimatskim pojasevima, a životinjski svijet – ptice, ribe u vodama i živi svijet u šumama su mjesta ribolova, foto safaria, posmatranja ptica i uopće promatranja i doživljaja živog svijeta.

Konjic je danas svjetski poznat kao područje aktivnosti u prirodi (rafting, planinarenje i odredište multisportskih pohoda) ali i kao mjesto raznolike flore, faune i kulinarskog umijeća.

Doživjećete:
Već nadaleko poznate aktivnosti u prirodi (planinarenje, rafting, ribolov…) ali i netipske aktivnosti kao što su branje ljekovitog bilja, skupljanje šumskih plodova, ornitološke i botaničke ture (foto safari), ekološke kurseve, geomorfološka istraživanja…

Stranica udruženja